Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Dialog μεταξύ γειτόνων

Το ελληνο-τουρκικό κινηματογραφικό φεστιβάλ 'Dialog' διοργανώνεται στις 9-10 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη. Το πρώτο ελληνοτουρκικό κινηματογραφικό φεστιβάλ DIALOG, που διοργανώθηκε από το δικό μας Thess International Short Film Festival και το τουρκικό πανεπιστήμιο Anadolu University στις 3 -5 Νοεμβρίου του 2010 έρχεται και στη Θεσσαλονίκη. Ενας κινηματογραφικός πολιτιστικός ΔΙΑΛΟΓΟΣ μεταξύ δύο γειτόνων – έτσι βλέπουν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία οι διοργανωτές. Ο στόχος τού φεστιβάλ δεν είναι μόνο να προωθήσει την τέχνη τού σινεμά και τούς νέους δημιουργούς, αλλά και να δημιουργήσει μια ουσιαστική γέφυρα φιλίας και πολιτισμού ανάμεσα στους νέους σκηνοθέτες και όλους τους σινεφίλ της Ελλάδας και της Τουρκίας.



Η παγκοσμίως γνωστή σχολή κινηματογράφου τού πανεπιστημίου ANADOLU (από το 1973 και με πολλούς Ευρωπαίους φοιτητές) φιλοξένησε για 5 μέρες, 15 φοιτητές τού τμήματος κινηματογράφου τού ΑΠΘ, και 3 νέους έλληνες σκηνοθέτες. Η υποδοχή και φιλοξενία των φοιτητών και καθηγητών τού ANADOLU ήταν πράγματι συγκινητική και, χωρίς υπερβολή, απερίγραπτος ο ενθουσιασμός τους για το φεστιβάλ.



H επιτροπή τού THESS INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL έχει διαλέξει τα 20 έργα πού αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα στο φεστιβάλ, μεταξύ τους και τα πολυβραβευμένα ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, CASUS BELLI, 13 ½, REVERSE, ο ΜΑΡΙΟΣ και το ΚΟΡΑΚΙ, THE DOG, MESECINA, FEVER, ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΔΕΞΙΑ, Ο Κυριος Π, κ.α., αφού ο στόχος μας είναι να προβάλλουμε το καλύτερο σινεμά μικρού μήκους της Ελλάδας και Τουρκίας. Οι προβολές θα γίνουν στο πολιτιστικό κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθν. Αμύνης 1).



Ας σημειωθεί ότι στις 8 και 9 Φεβρουαρίου προβλήθηκε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος ένα 3ωρο πρόγραμμα με τα καλύτερα τού DΙALΟG στο πλαίσιο τού Athens International Short Film Festival.

1 σχόλιο:

  1. διόρθωση: 7 φοιτητές του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου και 5 του τμήματος Κινηματογράφου

    ΑπάντησηΔιαγραφή