Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Η συμμορία ενός κόμματος

Αλήθεια είναι εύκολο να γίνεις μέλος σε μια συμμορία. Περνάς από δοκιμασίες. Με  έναν τρόπο σε «τεστάρουν» για να δουν  για τι πράγμα είσαι ικανός να κάνεις. Μέχρι που θα έφτανες γι’αυτούς. Θα έδινες και τη ζωή σου για την συμμορία στην οποία μπήκες. Σε όλες τις συμμορίες βέβαια αφού γίνεις αποδεκτός σου δίνουν και ένα ψευδώνυμο και με τον καιρό και με αυτό που έχεις προσφέρει σου δίνουν και έναν βαθμό. Ναι ακριβώς καλά σκέφτηκες, όπως στον στρατό. Μέχρι που να φτάσεις να είσαι ο πιο παλιός, να έχεις κάνει σπουδαία πράγματα και να σε αποκαλούν αρχηγό. Είσαι ο αρχηγός της συμμορίας. Του στρατού σου. Για σκέψου μέσα σε λίγες σειρές, έγινες ο αρχηγός. Είναι όμως έτσι σε μια συμμορία ή όπως και στα κόμματα επικρατούν διαμάχες και διχόνοιες για το ποιος θα είναι ο αρχηγός. Ναι, το κόμμα είναι μια είδους συμμορία. Για να δούμε τις ομοιότητες ενός κόμματος και μιας συμμορίας.
    Το κόμμα έχει έναν αρχηγό όπως και η συμμορία. Αυτός ο αρχηγός κρίθηκε ο καταλληλότερος από όλους για να ηγηθεί της οργάνωσης. Τώρα ας κατεβούμε και να πάμε στη βάση. Το κόμμα το απαρτίζουν διάφοροι είδους άνθρωποι, όπως και την συμμορία, ιδεολογικά κοινοί. Είπαμε πως για να γίνεις μέλος μιας  συμμορίας περνάς από διάφορες δοκιμασίες όπως και να φας ξύλο. Σίγουρα σε ένα σοβαρό κόμμα δε θα φας το λεγόμενο ξύλο, αλλά θα χτυπηθείς. Δες το κοινωνικά, ψυχολογικά κ.λπ.. Και αυτό ξύλο είναι. «Μέχρι που θα έφτανες για το κόμμα μας;» είναι η πρώτη ερώτηση που θα σου κάνουν. Και συ τα θα απαντήσεις. Φυσικά και θα έκανες τα πάντα. Έλα παραδέξου το. Για την ιδεολογία του κόμματος και για να μείνει καθαρό θα έκανες τα πάντα. Θα άφηνες την οικογένεια σου; Θα την παραμελούσες; Ναι είναι η απάντηση, μην ψάχνεσαι. Ψάχνεις να βρεις βαρύγδουπες απαντήσεις για να εντυπωσιάσεις. Ρε συ συγχαρητήρια! Μπήκες στο κόμμα. Πέρασες τις δοκιμασίες και είσαι έτοιμος για δράση. Πλέον είσαι ο τελευταίος τροχός της άμαξας, όπως και ένα νέο μέλος μιας συμμορίας. Ακούς αλλά δε μιλάς, κάθεσαι σε μια γωνιά και ακούς τους μεγαλύτερους γιατί κάτι ξέρουν. Από παλιά έτσι δεν έλεγαν; Άκου τους μεγάλους γιατί αυτοί ξέρουν καλύτερα, αλλά εσύ τσατιζόσουν! Τώρα μένεις σιωπηλός. Με τον καιρό και αφού κάνεις στην κυριολεξία τον σκλάβο κάνοντας ό,τι σου λένε χωρίς να το σκέφτεσαι γιατί απλά θες να είσαι στο κόμμα, φτάνει η στιγμή που θα ανέβεις σκαλοπάτι. Θα γίνεις γραμματέας ή και κάτι καλύτερο. Θα το δείξει ο χρόνος. Στη συμμορία δε θα γίνεις βέβαια γραμματέας, αλλά και εκεί παίρνεις έναν αντίστοιχο βαθμό. Και τώρα ήρθε η ώρα να γίνεις αρχηγός. Ναι εσύ, μετά από τόσο καιρό και τόσους αγώνες θα γίνεις αρχηγός της κομματοσυμμορίας. Αλλά και πάλι κάτι τρέχει. Τα κοράκια θέλουν να σε φάνε. Παίρνεις άλλες αποφάσεις από αυτές που θες εσύ, για το δικό σου καλό. Για να μην σε φάνε τα κοράκια. Και πάλι δεν σκέφτεσαι τι κάνεις. Απλά σε καθοδηγούν. Έφαγες όλα σου τα χρόνια για να γίνεις αρχηγός και να αποφασίζεις εσύ, αλλά και πάλι είσαι ο τελευταίος τροχός της άμαξας. Εσύ απλά εκπροσωπείς το κόμμα ή την συμμορία. Τα εσωτερικά συμφέροντα του καθενός δε σε αφήνουν να δράσεις.
     Η διαφορά του κόμματος από την συμμορία; Για σκέψου! Στην συμμορία μιλούν την ίδια γλώσσα. Γνωρίζουν τι κάνουν, γνωρίζονται μεταξύ τους. Έχουν την αίσθηση για τι πρόκειται. Λοιπόν κάθε αναγνώστη τώρα που το διάβασες, το να λες ένα κόμμα(πολιτικό) συμμορία είναι το ίδιο, αλλά να διευκρινίζεις την παραπάνω διαφορά. Η συμμορία είναι κόμμα γιατί ασκεί μια πολιτική και το κόμμα είναι συμμορία γιατί δεν ξέρεις πότε και που θα δράσει.


    "the dog"
                                                                   

Διάβασε Ολόκληρο...

Το αυτί του έρωτα

Να σου γλείψω τα χέρια, να σου γλείψω τα πόδια
η αγάπη κερδίζεται με την υποταγή, 
Ντίνος Χριστιανόπουλος

Εάν η υποταγή διεγείρει, η παράκληση αποχαλινώνει. Χαμηλόφωνη, σχεδόν συλλαβιστή. «Γλείψε μου το αυτί, σε παρακαλώ, κάντο τώρα, με τη γλώσσα σου, μ’ ακούς; τώρα».
Η κορύφωση δεν ακολουθεί τον ίδιο δρόμο. Εκεί που η κοιλότητα σκληραίνει και το σχήμα πλάθει τη σκηνή, ο εραστής καρφωμένος στο σώμα του πόθου, συγκεντρώνεται στο αυτί.

Η ακοή με την ανάσα να πάλλεται και τα νεύρα να χορεύουν προκαλούν ξέφρενα πάρτι ορμονών. Διοργανωτής ο εγκέφαλος.
Η σύνδεση της ηδονής με το ένστικτο αναπαραγωγής είχε για αρχή την διαιώνιση των ειδών. Όμως η απόλαυση, η σεξουαλική ικανοποίηση ως αυτόνομη ψυχική και σωματική διαδικασία είναι και παράγοντας ομαλής κοινωνικής συμπεριφοράς. Η επιστήμη δέχεται ότι ο συντονισμός ορμονικής ισορροπίας και κοινωνικής συμπεριφοράς είναι άμεσος.

Οπότε ας μάθουμε πρώτα να ακούμε. Με μάτια κλειστά ή ανοιχτά.


της Λίνας Παπαδάκη


http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.sex&id=4687
Διάβασε Ολόκληρο...