Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Λάθος Ζωή

1. Καλή μαθητικοφοιτιτική σταδιοδρομία.( Πάνω από 16 χρόνια πίεσης, μουρμούρας, απορίας, αγανάκτησης, προσπάθειας και άλλα 1500 πράγματα που σε κάνουν να δυσανασχετείς.)

2. Εύρεση και άσκηση δουλειάς.(Είτε ασχολείσαι με κάτι που αγαπάς είτε όχι σε λίγα χρόνια πάλι το ίδιο θα νιώθεις. Πάντα θα πηγαίνεις στο επάγγελμα σου. Και πάντα θα κοιτάς το ρολόι να φύγεις από εκεί. Η διαφορά είναι άλλοι θα κοιτάξουν μια-δυο φορές το ρολόι κι άλλοι θα κοιτάνε μια-δυο φορές κάτι εκτός από ρολόι.Όλοι θα κοιτάξουν όμως.)

3. Δημιουργία οικογένειας. ( Ο εαυτός σου μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Και σαν καλός γονιός βάζεις από νωρίς τα παιδιά σου σ’αυτό το τρίπτυχο. Σπουδές-Δουλειά-Οικογένεια. Μέχρι καλά-καλά να παντρευτούν νιώθεις υπόχρεος απέναντί τους.)
 
Αυτά είναι που κυνηγάς όπως όλοι.

Το κωμικοτραγικό είναι ότι το συνεχές συναίσθημα στη ζωή είναι αρνητικό. Πότε θα τελειώσω το σχολείο να πάω για καφέ. Πότε θα τελειώσω την εξεταστική να πάω διακοπές. Πότε θα τελειώσω την δουλειά να πάω να ξεκουραστώ. Πότε θα μαζέψω λεφτά να πάρω σπίτι. Και πόσα ακόμα.

Και για να δείτε πόσο σκατά κάναμε την ζωή μας. Σκεφτείτε αυτό. Ονομάσαμε κάποιες ώρες που αυτές μας αντιπροσωπεύουν πραγματικά ’’Ελεύθερο χρόνο’’.

Φοβηθήκαμε όμως να ονομάσουμε τον υπόλοιπο χρόνο...

Και πέρα από αυτό ο ελεύθερος χρόνος μας είναι πάρα πολύ περιορισμένος.

Αν κάποιος θέλει να ζήσει μια ζωή τέτοια που εκείνη την τελευταία στιγμή, στην τελευταία ανάσα,στον τελευταίο χτύπο να πει ’’Μπράβο μου’’ τότε ο ελεύθερος χρόνος πρέπει να γίνει ταυτόσημο με την ’’κάθε ώρα και στιγμή’’.

Δείτε λοιπόν πόσο λάθος ζωή κάνουμε και πόσο μακριά είναι από αυτό που θέλουμε να κάνουμε...

say-many-this

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου