Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Hμέρες της Γαλλοφωνίας 2011* Βραβευμένες Γαλλόφωνες Ταινίες

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης οργανώνει τις Ημέρες της Γαλλοφωνίας 2011 και σε συνεργασία με το THESS SHORT FILM FESTIVAL θα προβληθούν 12 βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους. Βραβευμένες Γαλλόφωνες Ταινίες
Courts-métrages : rien que le meilleur!

Θεσσαλονίκη, αίθουσα Αλέξανδρος, Πέμπτη 17 Μαρτίου, 19:30
Είσοδος ελεύθερη, φαγητό από την Ακτή Ελεφαντοστού
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης οργανώνει τις διεθνείς ημέρες της Γαλλοφωνίας 2011 σε συνεργασία με πολλούς εταίρους σε όλη την Βόρεια Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη είναι κατεξοχήν πόλη της εικόνας. Ήτανε σημαντικό να προβληθεί και το σινεμά μικρού μήκους - δυναμική κατηγορία στην οποία υπάρχει μεγάλη και ποιοτική προσφορά γαλλόφωνων ταινιών – και να τιμηθεί.
Το TISFF βρέθηκε ιδανικός συνεργάτης για να μοιραστούμε το εορταστικό πνεύμα των ημερών της Γαλλοφωνίας.

Προβολή μιας επιλογής 12 βραβευμένων γαλλόφωνων ταινιών μικρού μήκους από το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης, THESS International Short Film Festival. Σημαντικό σινεμά μικρού μήκους από Γαλλία, Βέλγιο, Καναδά & Αφρική πού αγαπήθηκε και χειροκροτήθηκε στο TISFF από χιλιάδες σινεφίλ της πόλης μας.

Τό THESS INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL (TISFF) από την πρώτη χρονιά του το 2007 απέκτησε την φήμη ενός ποιοτικού φεστιβάλ με αυστηρά κριτήρια επιλογής των ταινίων πού πρόβαλε. Τα τελευταία χρόνια, και μέσα στο πλαίσιο τών ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, η φήμη του απλώθηκε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά καί στο εξωτερικό, ενώ πολλά έργα πού διάλεξε να προβάλλει διακρίθηκαν στο Φεστιβάλ Καννών, στα Οσκαρ, και σε σημαντικά ευρωπαικά φεστιβάλ.

Ειναι όμως γεγονός ότι ένα μέρος της ποιότητας τού TISFF oφείλεται στα γαλλόφωνα έργα τά οποία ξεχωρίζουν με εξαιρετικές ερμηνείες, έξυπνα και απρόβλεπτα σενάρια με σημαντικά μηνύματα και φυσικά το γνωστό γαλλικό χιούμορ. Ολα τα στοιχεία πού κάνουν καλλιτεχνικά & κινηματογραφικά ποιοτικό σινεμά.

Μέσω τού Institut Français ευχαριστούμε θερμά και την uniFRANCE γιά τις εξαιρετικές ταινίες τους και την άψογη συνεργασία μας.


Γιάννης Ζαχόπουλος
TISFF director/curator
www.tisff.eu



Μετά την προβολή θα υπάρχει μπουφέ με σπεσιαλιτέ από την Ακτή Ελεφαντοστού που θα ετοιμάσει η Ρεζίν..
Διάβασε Ολόκληρο...