Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

THESS INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL TISFF


Αίτηση Συμμετοχής στο 5ο THESS SHORT FILM FESTIVAL 
  • Στην ιστοσελίδα τού φεστιβάλ www.tisff.eu ή www.azafestival.com , μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε την Αίτηση Συμμετοχής και τον Κανονισμό τού φεστιβάλ. Οι συμμετοχές σας θά πρέπει να σταλούν μέχρι 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 . 
τα καλύτερα τού DIALOG / TISFF  στην ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ 
  • στίς 8 Φεβρουαρίου, στην Ταινιοθήκη τής Ελλάδος, θα παιχτεί ένα 3ωρο αφιέρωμα με τα καλύτερα ελληνικά και τουρκικά μμ έργα τού DIALOG στό πλαίσιο τού 5ου ATHENS INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL PSAROKOKALO. 
  • Μία μεγάλη τιμή γιά την κινηματογραφική ποιότητα τού DIALOG και τού δικού μας TISFF /THESS SHORT FILM FESTIVAL, πού ετοιμάζει τώρα το 5ο φεστιβάλ του. 

DIALOGτο πρώτο ελληνοτουρκικό κινηματογραφικό φεστιβάλ,
                     στην Θεσσαλονίκη, 9-11 Μαρτίου. 
  • η ιδέα μιάς πολιτιστική γέφυρας, ενός κινηματογραφικού διαλόγου τής χώρας μας με την γείτονα Τουρκία, ξεκίνησε από το δικό μας TISFF και την κινηματογραφική σχολή τού ANADOLU UNIV. Στόχος, να δείξουμε ότι καλύτερο έχουν οι δύο χώρες στο σινεμά μικρού μήκους (μέχρι 30') . 
  • Το πρώτο DIALOG πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία τον περασμένο Νοέμβρη μέ μεγάλη επιτυχία και θα προβληθεί ΟΛΟΚΛΗΡΟ στην Θεσσαλονίκη στίς 9,10,11 Μαρτίου. 
  • αναφέρουμε ενδεικτικά μερικά από τα 20-25 ελληνικά έργα, πού έχουν βραβευτεί και σε άλλα φεστιβάλ : 
  • casus belli *κι εγώ γιά μένα *mesecina *ο Κύριος Π *double fault *stiff, a little love story *μιά νύχτα μαζί *reverse *doza *the dog , κ.α. 
  • όλες οι λεπτομέρειες θα σας ανακοινωθούν μέσα στον Φεβρουάριο. Αν αγαπάτε το "καλό" ελληνικό σινεμά, ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ ! 
Διάβασε Ολόκληρο...

Η ιστορία του καπνίσματος






Οι πρώτοι που ανακάλυψαν τις χαλαρωτικές ιδιότητες του καπνού ήταν οι Ινδιάνοι. Συνήθιζαν να καπνίζουν πίπα ή πούρο. Με την άφιξη των πρώτων ευρωπαίων στην αμερικανική ήπειρο τον 15ο αιώνα, η συνήθεια αυτή πέρασε στην Ευρώπη και κατόπιν εξαπλώθηκε βαθμιαία σ' όλο τον κόσμο.
Από τότε ακόμα υπήρξαν και οι πρώτες αντιδράσεις. Το 1604 ο βασιλιάς της Αγγλίας Ιάκωβος Α' κατήγγειλε τη χρήση του καπνού ως απαίσια για τα μάτια, μισητή για τη μύτη, καταστροφική για το μυαλό κι επικίνδυνη για τα πνευμόνια.
Το πέρασμα από το κάπνισμα ακατέργαστου καπνού στο τσιγάρο έγινε μόλις τον 20ο αιώνα, όταν με την πρόοδο της μηχανικής έγινε δυνατό να παραχθεί σε μεγάλες ποσότητες. Τότε δημιουργήθηκαν και οι πρώτες καπνοβιομηχανίες, που σημείωσαν μεγάλη άνοδο στην παραγωγή τους κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν κάτω από το στρες της μάχης, οι στρατιώτες κάπνιζαν όλο και πιο πολύ, με συνέπεια να εθιστούν στη νικοτίνη.
Μετά τον πόλεμο και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '20 το τσιγάρο πέρασε στο χώρο της διαφήμισης κι έγινε το σύμβολο μιας λαμπρής ανέμελης ζωής. Αυτή η εικόνα συνεχίστηκε ως τη δεκαετία του '60, όταν η ιατρική κοινότητα και οι κυβερνήσεις, με προεξάρχουσες τις ΗΠΑ, άρχισαν να συνειδητοποιούν τις βλαβερές συνέπειες του καπνού και να επιβάλουν σταδιακά απαγορεύσεις και μέτρα για τη δημόσια υγεία.
Η πρώτη επιστημονική έρευνα επί του θέματος έγινε το 1962, από τον ιατρικό σύλλογο της Μ. Βρετανίας. Δύο χρόνια αργότερα, αμερικανική κυβερνητική έκθεση με τίτλο «Καπνός και Υγεία» συνέδεσε για πρώτη φορά το κάπνισμα με τον καρκίνο των πνευμόνων και τη χρόνια βρογχίτιδα. Τότε άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους και οι πρώτες αντικαπνιστικές καμπάνιες, που οδήγησαν το 1965 σε νόμο, που προέβλεπε -μεταξύ άλλων- την αναγραφή σε όλα τα πακέτα των τσιγάρων ότι «το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία».
Διάβασε Ολόκληρο...