Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Τραγούδι της ημέρας από το SCREW


Jack Peñate - 'Be The One'





http://www.youtube.com/watch?v=vKRchFtlkEI Διάβασε Ολόκληρο...

04 THESS INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL


04  THESS  INTERNATIONAL  SHORT  FILM  FESTIVAL
Το 4ο  Διεθνές Φεστιβάλ Μ.Μ. της Θεσσαλονίκης ανέβασε πιο ψηλά τον πήχυ της κινηματογραφικής ποιότητας στις μ.μ. ταινίες, παρουσιάζοντας εντυπωσιακά έργα δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο. Από 28 χώρες και 388 έργα, διαλέχτηκαν 134 με αυστηρά κριτήρια, προκαλώντας τους σινεφίλ θεατές να χειροκροτούν το κάθε έργο πού προβάλλονταν.
Εκτός των εξαιρετικών ατομικών συμμετοχών, όπως το BUTTERFLY CIRCUS, VOYAGE AUTOUR DE MA CHAMBRE, BANQUET UNDER WATER, ONA, ΚΑΙ ΓΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, VAHETUS, TEMPLAR, FLAT LOVE και πολλών άλλων πολυβραβευμένων έργων (ΟΣΚΑΡ, ΣΕΖΑΡ κτλ) ,το κοινό εντυπωσιάστηκε από τα ειδικά αφιερώματα στο Φεστιβάλ Βρυξελλών, στην uniFRANCE, την πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα του SEXY INTERNATIONAL PARIS FILM FESTIVAL, ENCOUNTERS FESTIVAL, ATHENS SHORT FILM FESTIVAL PSAROKOKALO, όπως και τα ισπανικά KIMUAK και MADRID en CORTO/MAILUKI.
Για τρίτη φορά τίμησε το φεστιβάλ ο μοναδικός Γιάννης Οικονομίδης (Σπιρτόκουτο, Ψυχή στο Στόμα, Μαχαιροβγάλτης) , μαζί με τον μεγάλο μας ηθοποιό Βαγγέλη Μουρίκη, κάνοντας μία δίωρη έξω από τα δόντια συζήτηση με όλους τους σινεφίλ, απαντώντας και σχολιάζοντας τις ερωτήσεις τους για το ελληνικό σινεμά, για τον Μαχαιροβγάλτη και για τον τρόπο πού βλέπει την ελληνική πραγματικότητα μέσα από την κάμερα του. Ενώ Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης,σκηνοθέτης,παραγωγός και ιδρυτής της t-short, ο άνθρωπος πού έχει οργανώσει και προωθήσει όσο κανένας άλλος το μ.μ. σινεμά σχολίασε εύστοχα την σημασία του στο ελληνικό σινεμά και όχι μόνο.
Μετά από πολύωρες συζητήσεις της επιτροπής με σκηνοθέτες και σινεφίλ, καταλήξαμε στην βράβευση 12 ελληνικών ταινιών και 12 διεθνών συμμετοχών. Το TISFF διαφωνώντας με την συνήθη βράβευση 1ο ,2ο κτλ., θεωρεί πιο δίκαια την βράβευση 10-12 ταινιών πού αφήνουν ένα έντονο στίγμα στο μ.μ. σινεμά ενώ όλα τα έργα τού φετεινού φεστιβάλ  χειροκροτήθηκαν από τους ενθουσιασμένους σινεφίλ.
Οι προετοιμασίες για το TISFF 2011 έχουν ήδη αρχίσει !
Ευχαριστούμε θερμά τα ΔΗΜΗΤΡΙΑ, τους χορηγούς μας, και ιδίως τους συμμετέχοντες σκηνοθέτες και τους σινεφίλ της πόλης. Αυτοί είναι η ψυχή του φεστιβάλ μας !


Επιμέλεια Γιάννης Ζαχόπουλος

Διάβασε Ολόκληρο...