Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Τελευταία ημέρα Dialog(μ.μ. ταινίες-σινέ Αλέξανδρος)

....."τα ακριβά αρώματα έρχονται σε μικρά μπουκαλάκια...έτσι και τα μικρού μήκους είναι η ποίηση τού κινηματογράφου..." Η ιδέα μιάς πολιτιστική γέφυρας, ενός κινηματογραφικού διαλόγου τής χώρας μας με την γείτονα Τουρκία, ξεκίνησε από το δικό μας TISFF και την κινηματογραφική σχολή τού ANADOLU UNIVERSITY του Εσκισεχίρ της Τουρκίας.
Η ιδέα ενός ελληνοτουρκικού φεστιβάλ ξεκίνησε από τον Nezih Orhon, αντιπρύτανη και καθηγητή σκηνοθεσίας τού Πανεπιστημίου ANADOLU και τον Γιάννη Ζαχόπουλο, δημιουργό και οργανωτή τού Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Μικρού Μήκους τής Θεσσαλονίκης, TISFF.
Καθοριστική, και εντυπωσιακή, είναι βεβαίως η ενθουσιώδης συμβολή τών φοιτητών και τών δύο πανεπιστημίων στην δημιουργία και επιτυχία τού DIALOG.

Στόχος, να δείξουμε ότι καλύτερο έχουν οι δύο χώρες στο σινεμά μικρού μήκους (μέχρι 30'), δημιουργώντας μιά πολιτιστική γέφυρα αμοιβαίας φιλίας και κινηματογραφικής συνεργασίας μεταξύ τών νέων κινηματογραφιστών και σινεφίλ και τών δύο χωρών.
Το πρώτο DIALOG πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία τον περασμένο Νοέμβρη με μεγάλη επιτυχία και τον Φεβρουάριο τού 2011, ένα 3ωρο αφιέρωμα στα καλύτερα τού DIALOG στην Ταινιοθήκη τής Ελλάδας στο πλαίσιο τού ATHENS INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL.

Στην Θεσσαλονίκη το DIALOG θα πραγματοποιηθεί στίς 9 &10 Μαρτίου στο πολιτιστικό κέντρο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, από τις 5μμ μέχρι τις 10μμ, προβάλλοντας 40 μμ έργα μυθοπλασίας.

Θα προβληθούν έργα τών πιό ταλαντούχων νέων σκηνοθετών, Τζώρτζης Γρηγοράκης, Γιώργος Ζώης, Ελίνα Φέσσα, Γιώργος Τελτζίδης, Σταύρος Ράπτης, Κώστας Φραγκούλης, Σοφία Εξάρχου,Γιάννης Μπουγιούκας, Ελευθερία Αστρινάκη ΚΑΙ όχι μόνο, με πρωταγωνιστές όπως ο Βαγγέλης Μουρίκης, Ερρίκος Λίτσης, Αλεξία Καλτσίκη, Δημήτρης Πουλικάκος.

Πιστεύουμε ότι σχεδόν όλο το "αύριο" τού ελληνικού σινεμά θα προβληθεί στην οθόνη τού DIALOG και είμαστε πολύ περήφανοι γιά τούς νέους σκηνοθέτες μας.
Το DIALOG, εκτός τού κινηματογραφικού ενδιαφέροντος τών βραβευμένων ταινιών ταλαντούχων ελλήνων σκηνοθετών, είναι και η πρώτη φορά πού θα επισκεφθεί την πόλη μας μία αποστολή 50-70 τούρκων καθηγητών, φοιτητών και σινεφίλ επαγγελματιών.
Καί αξίζουν την ίδια ζεστή και φιλική φιλοξενία πού έδειξαν στις ελληνικές αποστολές στην Τουρκία. Hoş geldiniz..Rica ederim !

Η είσοδος είναι φυσικά ελεύθερη γιά τούς σινεφίλ τής πόλης μας !

Το DIALOG ευχαριστεί τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης γιά την υποστήριξη τους.
Ευχαριστούμε επίσης τούς χορηγούς μας που συμβάλλουν στην επιτυχία του και την θερμή φιλοξενία τής τουρκικής αποστολής, τον Άγγελο Γροντά τού Inspiration Room γιά το θαυμάσιο δημιουργικό σχεδιασμό τής αφίσας και τού προγράμματος και την Ιωάννα Χρυσανθοπούλου γιά το όμορφο τρέιλερ τού φεστιβάλ...

τηλέφωνα γιά λεπτομέρειες: 2310 284748 6944 207007


..."film does NOT equal cinema"...
AZA cinema club / alex.svolou 6
phone: 2310 284748
www.tisff.eu
Διάβασε Ολόκληρο...

Ταινίες μέσω Facebook;;;

Το facebook μέρα με την μέρα επεκτείνεται.. Μια νέα προσπάθεια είναι στα σκαριά που θα ταράξει τον ανταγωνισμό..

Η Warner Bros γνωστοποίησε πως θα παραχωρήσει κάποιες απο τις ταινίες της στο Facebook, ανοίγοντας ένα νέα «παράθυρο» στα social media και ανοίγοντας ένα νέο πεδίο ανταγωνισμού για τις εταιρείες online...



ψυχαγωγίας. Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες μέσω του Facebook και όσοι επιθυμούν να τις παρακολουθήσουν θα πληρώνουν με Facebook Credits, ένα εικονικό νόμισμα που μέχρι τώρα χρησιμοποιείτο κυρίως για online παιχνίδια.

Διάβασε Ολόκληρο...

Οι κραυγές στο σεξ δείχνουν πόσο αριστοκρατική είναι μια γυναίκα

Αν το ζευγάρι της διπλανής πόρτας σας κρατάει ξύπνιους... όλη νύχτα με το θορυβώδη έρωτά του, υπάρχουν πολλές πιθανότητες ένας
από τους δυο να έχει λόγο να (βροντο) φωνάζει για την τελευταία κατάκτησή του.
Αν η σύντροφός σου συνηθίζει να φωνάζει κατά τη διάρκεια του σεξ δεν είναι μόνο για να εκφράσει τη χαρά και την ικανοποίησή της αλλά είναι επίσης και για να δώσει σε όλους τους άλλους να καταλάβουν ακριβώς πόσο δημοφιλής και κοινωνικά ανώτερος είναι ο εραστής της- δηλαδή εσύ!

Αν το ζευγάρι της διπλανής πόρτας σας κρατάει ξύπνιους όλη νύχτα με το θορυβώδη έρωτά του, υπάρχουν πολλές πιθανότητες ένας από τους δυο να έχει λόγο να (βροντο)φωνάζει για την τελευταία κατάκτησή του.

Όσο πιο θορυβώδες ο ένας εκ των δύο συντρόφων τόσο πιο υψηλή είναι η κοινωνική τάξη του άλλου. Πολύ περισσότερο αυτό φαίνεται να ισχύει για τους χιμπατζήδες.

Η χαμηλότερης τάξης χιμπατζήδες στα ζευγάρια έκαναν πάντα το μεγαλύτερο θόρυβο στη διάρκεια της ερωτικής πράξης, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο St Andrews στη Σκωτία σε έρευνα που έκαναν.

Οι κραυγές αυξάνονταν με την κοινωνική θέση του συντρόφου, ανεξάρτητα από το αν ο εν λόγω σύντροφος ήταν άνδρας ή γυναίκα, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν με τον πιο ‘’in’’ ή με τον κ. ή την κ. ‘’Popular’’.

Οι χιμπατζήδες αποκτούν ισχύ με τη δημιουργία συνασπισμών τόσο με άλλα θηλυκά όσο και με αρσενικά, για αυτόν ακριβώς το λόγο το να δημιουργούν ισχυρές φίλες και να το διαφημίζουν αποκτά πολύ μεγάλη σημασία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δρ Zanna Clay, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

«Όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους το σεξ μεταξύ των χιμπατζήδων δεν γίνεται μόνο για λόγους αναπαραγωγής αλλά είναι επίσης σημαντικό και με άλλους τρόπους, όπως η φιλία και η συγκόλληση αλλά και να κρατάει κάποιον κοντά σε κάποια άλλα ισχυρά μέλη της κοινωνίας.»

Με όλα αυτά επιβεβαιώνεται στην ουσία η ιδέα ότι οι κραυγές και οι θόρυβοι κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης εξυπηρετούν έναν πολύ ευρύτερο κοινωνικό ρόλο από την απλή έκφραση της ερωτικής απόλαυσης και της ευχαρίστησης.

Η έρευνα στο πανεπιστήμιο St Andrews κράτησε ένα έτος.
Διάβασε Ολόκληρο...