Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Χρέος.Ένα από τα μεγαλύτερα όπλα.

Ζούμε σε μια εποχή που το χρέος είναι καθημερινή λέξη στο λεξιλόγιό μας. Τι έιναι όμως χρέος. Πως το φαντάζεστε. Εγώ πάντως το φαντάζομαι κάπως έτσι...

Είναι κατά την γνώμη μου το μεγαλύτερο όπλο χειραγώγησης. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει χρέος. Δεν χρωστάει κανείς και σε κανέναν. Και μιλάω σε επίπεδο χωρών τώρα. Θα σας πω μια μικρή ιστορία για να καταλάβετε τι εννοώ. Ας φανταστούμε την γη σαν μια μικρή ομάδα ατόμων που κάθε άτομο είναι μια χώρα.

’’Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας άνδρας ο κ. Παναής. Και βρήκε κάτω 100 ευρώ. Επειδή ο κ. Παναής έμενε σε ένα μοτέλ εκείνη την περίοδο και χρωστούσε μερικά βράδια είπε να πάει να ξεχρεώσει το χρέος του που ήταν 100 ευρώ. Τα έδωσε λοιπόν στον κ. Πέτρο τον ξενοδόχο. Αυτός με την σειρά του χρωστούσε 100 ευρώ για κάτι πράγματα που είχε πάρει για το ξενοδοχείο του από τον μανάβη. Είπε κι αυτός ευκαιρία είναι να ξεχρεώσω κι έδωσε τα χρήματα στον μανάβη. Ο μανάβης πάλι χρωστούσε 100 ευρώ στον Γιάννη τον γεωργό και του τα έδωσε αμέσως για να ξεμπερδεύει. Ο Γιάννης ο πονηρός είχε πάει την προηγούμενη μέρα την συνηθισμένη του βόλτα σε μια ’’Κυρία’’ του χωριού,την Λολίτα, και χρωστούσε 100 ευρώ για της ανοιχτές υπηρεσίες που του πρόσφερε. Τα ’δώσε λοιπόν και ξεμπέρδεψε. Τέλος η Λολίτα η φίλη μας περνούσε δύσκολα κάποιες μέρες πιο μπροστά και έπιασε στο φιλότιμο έναν πελάτη της και της δάνεισε 100 ευρώ. Ο πελάτης αυτός ήταν ο κ. Παναής ο πρώτος χαρακτήρας της ιστορίας μας. Του έδωσε λοιπόν τα 100 ευρώ και ξεχρέωσε.

Κάθισε λοιπόν ο κ. Παναής στο δωμάτιο του με το πράσινο χαρτονόμισμα του που κάτι του θύμιζε κι αποκοιμήθηκε.’’


Με ένα κατοστάευρω λοιπόν όλοι ξεχρέωσαν στην παραπάνω ιστορία. Έτσι είναι και η γη μας. Όλες οι χώρες χρωστάνε σε κάποιες άλλες. ΟΛΕΣ.

Θα μου πείτε γιατί δεν κάνουμε το ίδιο και στην πραγματικότητα να τελειώνουμε? Γιατί η παραπάνω ιστορία έχει μια μικρή τρύπα. Το αρχικό κατοστάευρω ο ήρωας μας το βρήκε κάτω. Κι αν οι παραπάνω ήρωες αντιπροσωπεύουν ολόκληρη τη γη και κανείς δεν έχει χάσει κατοστάευρω κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει,δηλαδή να βρούνε κάτω χρήματα.

Έτσι και στη γη. Οι μόνοι που δεν χρωστάνε είναι εκείνες οι τέσσερις-πέντε τράπεζες στην Αμερική που κόβουν το χρήμα. Αυτοί λοιπόν έχουν δημιουργήσει το χρέος και χειραγωγούν/ελέγχουν όλο τον κόσμο.


Τι κάνουμε λοιπόν για να γλυτώσουμε? Πρέπει να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε πως μας έχουν παγιδέψει. Σήμερα ελπίζω να βοήθησα να κάνουμε το πρώτο βήμα. Μείνετε συντονισμένοι.

say-many-this

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου